PLATES & MAALTIJDEN

Onze friet is vers, dus geen diepvries en wordt twee keer gebakken in verantwoorde plantaardige olie.
De temperatuur van de olie wordt automatisch elektronisch gecontroleerd en systematisch gefilterd en garandeert een constante kwaliteit. Hierdoor is de friet minder vet en vooral veel lekkerder en dat proeft u.
Pindasaus maken we zelf en we gebruiken de beste mayonaise van Oliehoorn.

Plate malse kipschnitzel
Heerlijk gekruid en voorzien van een krokant laagje
13,50
Plate gepaneerde schnitzel
Schnitzel gemaakt van varkensvlees
13,50
Plate varkenssaté
Drie stokjes saté met zelfgemaakte pindasaus
13,50
Plate gehaktbal
Hollandse gehaktbal van slager Rypma uit Gytsjerk
13,50
Plate kipsaté
Drie stokjes saté met zelfgemaakte pindasaus
13,50
Plate Adema burger
Twee dunne runderburgers op een broodje, rijk belegd met kaas, speciale hamburgersaus, augurk, tomaat en komkommer. Onze meest verkochte burger !
13,50
Plate biologische burger
Biologisch runderburger van 150 gram van slager Biesma uit Opeinde op waldkornbrood met hamburgersaus en extra zelfgemaakte appelmoes* met vanille en kaneel
14,50
Zelfgemaakte Stoofpot
Biologische runderstoofpot. Deze goed gevulde stoofpot serveren wij in een ambachtelijk pannetje met deksel. Onze tip van dit jaar !
14,50
   
Alle bovengenoemde plates en stoofpotten worden geserveerd met verse frieten, frisse ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, dressing en Oliehoorn mayonaise  
   
Kinderplate
Keuze uit: Kroket, frikandel, kaassoufflé of kipnuggets. Met verse friet, mayonaise, salade en appelmoes. En een uiteraard met een verrassing!
Geserveerd met een biologische frikandel: 1,00 extra
5,50

* Onze appelmoes maken we dagelijks vers. Indien deze op is, serveren we appelcompote.

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten
Voor alle producten op deze kaart geldt indien voorradig

 • Patat

  patat

  Onze friet is vers dus geen diepvries. Zodra de grote frietaardappelen worden geschild, gewassen en gesneden tot mooie Hollandse frieten worden ze onmiddellijk voorgebakken in verantwoorde plantaardige olie van 170 graden. Hierdoor krijgen ze ruim de tijd zodat de patatten hun eerste garing krijgen. De inmiddels zachte frieten worden dan uit de olie gehaald en krijgen rust om door te garen en af te koelen. Deze procedure is een belangrijk proces om op een later tiidstip goudbruine
  friet te krijgen. Dit zogenaamde afbakken gebeurt op een hogere temperatuur in plantaardige olie die rijk is aan omega 3 vetzuren. Hierdoor worden onze frieten krokanter en veel minder vet. Verantwoord en beter dus en vooral lekkerder. Ovetuig uzelf!
 • Kroket

  kroket

  ln het jaar 1705 wordt het eerste recept geschreven voor het maken van de croquette, oftewel de kroket door de kok van Lodewijk de veertiende van Frankrijk. De eerste kroket zag er in die tijd anders uit dan de kroket die we tegenwoordig kennen, namelijk in de vorm van een ei.
  De vleesvulling op basis van ragout werd, net als tegenwoordig, door het paneermeel gerold om vervolgens in dierlijk reuzelvet gefrituurd te worden. Lodewijk lV was gek op deze lekkernij. Na deze eerste vleeskroket zijn er nu veel variaties zoals de goulashkroket, de aardappelkroket, de biologische Amsterdamse kroket en nu tijdelijk in ons assortiment: de saté kroket. Een pure kroket rnet kruidige satévulling met pinda.

  Overtuig uzelf! Onze kroketten worden gebakken in verantwoorde omega 3 plantaardige olie. Veel krokanter en minder vet.
 • Frikadel

  frikadellenDe frikadel werd ín 1954 gelanceerd in Dordrecht. Slagers Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht.
  Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen.

  Zljn oplossing was wel de vorm maar niet het recept dat uit kip, varkensvlees, kruiden, paneermeel, ui en bindmiddel bestaat te wijzigen: van de bal maakte hij namelijk een worst. De naam voor zijn product werd hem door een Duitse snackbarhouder ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal.

  De Vries maakte hier frikadel van. De Vries geeft toe dat Jan Bekkers van snackfabriek Beckers uit Deurne van de frikadel in 1959 een gladder en fijngemalen exemplaar maakte zoals we dat nu nog kennen.